We hopen natuurlijk deze zomer weer gewoon naar het buitenland op vakantie kunnen. Maar tot hoeverre dit mogelijk is, is nog onduidelijk. Daarom is het verstandig om ook te kijken naar vakantiebestemmingen in Nederland. Want alhoewel wij ons kleine landje misschien niet zo bijzonder vinden, zijn er ontzettend veel toeristen die jaarlijks maar wat graag Nederland bezoeken. Daarom bespreken we in dit artikel de leukste bestemmingen voor een vakantie in Nederland.

Giethoorn

Liefdevol aangeduid als het 'Venetië van Nederland'. De boerderijen met rieten daken en houten boogbruggen van dit dorp kunnen verkend worden via fietspaden of per boot op de kanalen. Wanneer je dit prachtige dorp in de winter bezoekt dan kun je over deze zelfde kanalen schaatsen wat natuurlijk ook een hele bijzondere ervaring is.

De Veluwe

De veluwe is het grootste natuurpark van Nederland. Je kunt hier veel zeldzame dieren in het wild zien, iconische gebouwen bezoeken en er zijn ook musea met kunst uit de 19e en 20e eeuw. Beweeg je rond op de fiets. Je kunt er een huren of zelf een meenemen aangezien alle Nederlanders natuurlijk een eigen fiets hebben. Een veluwe hotel is zo geboekt een mooie plek om een week te relaxen.

Kinderdijk

Het dorp Kinderdijk is waarschijnlijk wat in je opkomt als je je een landelijk Nederlands platteland voorstelt – met andere woorden, veel windmolens. De 19 monumentale molens zijn in het begin van de achttiende eeuw gebouwd om overstromingen te voorkomen en de grond droog te houden, en het molennetwerk staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze bijzondere plek is zeker het bezoeken waard.

Alkmaar

Alkmaar heeft veel intrigerende musea en veel middeleeuwse architectuur die de moeite van het bekijken waard zijn, maar de meeste reizigers komen hier om één reden: kaas. De stad staat bekend om zijn traditionele kaasmarkt, die van april tot begin september op vrijdagochtend plaatsvindt.

Keukenhof en Lisse

Er zijn veel plaatsen in het land om de prachtige tulpen bloemen te bekijken, maar de Keukenhof-tuinen (open van maart tot mei) en uitgestrekte velden rond de stad Lisse zijn zeker. Zeker in het voorjaar tijdens April is het Keukenhof een fantastisch uitje waar je een paar dagen aan kunt besteden.

Strand

Natuurlijk zullen veel Nederlanders deze zomer weer regelmatig dagjes naar het strand gaan. Maar je kunt ook erg gemakkelijk een langere periode zoals een week aan het strand doorbrengen. Denk eraan een hotel te boeken in Zandvoort bijvoorbeeld.