Ik weet natuurlijk niet wat jouw situatie is, maar ik woon in een zeer gezellige buurt. Van tijd tot tijd organiseren we met z’n alle feesten en partijen. Uiteraard doen we dat onder het mom van goede banden creëren en onderhouden met de buurt. Stiekem is het ook gewoon een leuke manier om even wat stoom af te blazen. Zeker voor de jonge ouders onder ons is het telkens weer een heerlijk feest. De kinderen vermaken zichzelf wel en de volwassenen hebben even wat tijd voor zichzelf. Het laatste buurtfeest was echter extra bijzonder. dit keer was het namelijk een feest met een specifiek thema: gala.

Excuus om netjes gekleed te gaan

In de zomer worden er door heel Nederland buurtbarbecues georganiseerd, maar in de winter is het regelmatig akelig stil. Daar hadden wij helemaal geen zin in als buurt. Wij wilden ook graag in de koudere periode bij elkaar komen om even gezellig te kletsen en een drankje te doen. Het plan was in werking gezet. We waren er gauw uit dat het moest plaatsvinden in november. Dat was een ideale maand, omdat nog niemand van die verplichtingen heeft in verband met de feestdagen. Toen wilden we nog een leuk thema uitzoeken. Na wat discussiëren en overleggen kwamen we uit op gala stijl. Het voornaamste argument was dat het een mooie excuus was voor iedereen om weer eens netjes gekleed te gaan. Dat doe je zeker als jonge ouders niet zo snel meer.

Mijn stylish outfit

Voor ons buurtfeest in gala stijl was het de kunst om niet overdressed te verschijnen. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook niet underdressed op het feest verschijnen. Zo besloot ik om in een stijlvol driedelig pak te verschijnen. Dit pak is net iets netter dan wat ik normaal naar kantoor zou dragen, maar het was nog net niet van hetzelfde niveau als een smoking. Kortom, de perfecte gulden middenweg. Het driedelig pak combineerde ik met een paar Santoni schoenen. Santoni is een echt Italiaans schoenenlabel waar elk paar schoenen nog op de traditionele manier wordt gemaakt. En dat zie je ook. Daarom paste mijn Santoni herenschoenen uitstekend bij het thema van het buurtfeest. Mijn stylish outfit was compleet!

Bijzonder gezellige avond

Ik zal je niet vervelen met alle details van ons buurtfeest. Wat ik je wel echt mee wil geven is dat het echt een bijzonder gezellige avond was. Iedereen had merkbaar zijn best gedaan om even wat netter voor de dag te komen dan normaal. Dus heb jij ook zo’n hechte buurt als ik? Organiseren jullie regelmatig allerlei leuke bijeenkomsten? Probeer in dat geval eens een keer een feest compleet in gala stijl. Echt een aanrader!