Heb je al gehoord van de Ofyr BBQ? Of liever: heb je ‘m al gezien? De Ofyr BBQ is de nieuwste barbecue-sensatie in Nederland. Je kunt op deze barbecue je gerechten bereiden op een plaat in plaats van op een rooster. Dit scheelt sowieso veel schoonmaakwerk en irritatie, want zie zo’n rooster maar weer eens schoon te krijgen. De plaat die om de Ofyr BBQ heen zit, maak je gemakkelijk schoon wanneer de plaat weer op temperatuur is. De kunt dan gemakkelijk met een spatel de resten van je vorige barbecue-avontuur eraf halen en de plaat opnieuw in de olie zetten. Op deze manier ben je al snel klaar met het onderhoud van je Ofyr BBQ.

De Ofyr BBQ is een bijzonder object in je tuin

Deze barbecue ziet er namelijk uit als een grote vuurschaal. Al dan niet op een mooie sokkel. Je kunt de vuurschaal ook gebruiken zonder dat je er van gaat eten, maar waarom zou je? Door de warmte die de Ofyr BBQ geeft, kun je er zowel in de zomer als in de winter gebruik van maken. Je kunt de schaal ook combineren met een hakblok, een keukeneiland of met een opbergplaats voor hout. Zo kies je precies de barbecue die bij jou en je tuin past.

Een Ofyr BBQ werkt als een grillplaat

Je kunt op de brede rand van de Ofyr BBQ complete maaltijden bereiden. Aan de binnenkant, dichtbij het vuur, zal de plaat heter zijn dan aan de buitenkant. Zo kun je zelf bepalen hoe snel je voedsel bereid wordt. Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je er goed bij blijft als de barbecue aan staat. Ook zorg je er natuurlijk voor dat kinderen niet te dicht bij kunnen komen. Maar dat is niet anders dan bij een reguliere barbecue.

Alles wat je wilt, kun je bereiden op de Ofyr BBQ

Denk dan aan gevulde paprika of tomaat. Maar natuurlijk ook vlees en diverse soorten vis. Al het vet en het vocht van het bakken loopt zó het vuur in. Het zal niet op de grond of op je voeten lekken. Dat is natuurlijk wel zo veilig en het ruimt direct lekker op. Als de Ofyr BBQ is uitgebrand, dan kun je er direct voor kiezen om de bakrand schoon te schrobben. Maar veel gemakkelijker is het om te wachten tot de volgende keer dat je deze barbecue gebruikt. Door de hitte kun je de resten van de vorige maaltijd goed verwijderen.