Ongelukken zijn situaties waar we vaak niet op voorbereid zijn. Ze komen zonder waarschuwing en in veel gevallen weten mensen niet dat ze het recht hebben om schadevergoeding te eisen. Vandaag gaan we het hebben over wat te doen na een hondenbeet. Het is een ervaring die niemand zou moeten meemaken. Het goede nieuws is dat we het recht hebben om schadevergoeding te eisen van de hondenbezitter. Het is geen eenvoudig proces. Daarom is het raadzaam om u te laten bijstaan door een letselschade advocaat Den Haag om u te adviseren over elk van de stappen die u zult moeten nemen om met succes een schadevergoeding te ontvangen. Elke hondenbeet is anders. In sommige gevallen kun je er ernstig letsel aan overhouden. De steun van een goede letselschade advocaat Den Haag is in deze gevallen noodzakelijk.

 

De eigenaar van de hond is wettelijk aansprakelijk als u gebeten wordt

Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn of haar daden. Evenzo is ieder mens verantwoordelijk voor de daden van zijn huisdier. Als een persoon door een hond wordt aangevallen, is de eigenaar van de hond wettelijk aansprakelijk. Een hondenbeet kan zeer ernstige verwondingen veroorzaken. Het is niet iets om licht op te vatten. Artikel 6:179 BW luidt: "De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou zijn ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad". In Nederland hebben de meeste mensen een verzekering die de verantwoordelijkheid op zich neemt. Om ervoor te zorgen dat de verzekering u betaalt, zult u contact moeten opnemen met een letselschade advocaat Den Haag die u op de juiste manier zal adviseren. Eén fout kan ertoe leiden dat u uw schadevergoeding verliest.

 

Welk bewijs moet u verkrijgen na een hondenbeet?

Op juridisch gebied is het niet genoeg om alleen het woord te zeggen om iemand te beschuldigen. Je moet bewijs hebben. Volgens de Nederlandse wet moet u bewijzen dat u bent gebeten of aangevallen door een hond en dat u als gevolg van de aanval letsel hebt opgelopen. Het bewijs dat u aan een letselschade advocaat Den Haag moet leveren is: 1. Hoe meer getuigen je hebt, hoe beter. Vraag de gegevens van de eigenaar van de hond. Dit is heel belangrijk. 3.- Ga naar een dokter of de spoeddienst. De hond kan een virus hebben en een infectie veroorzaken. Met deze informatie kunt u schadevergoeding krijgen van de eigenaar van de hond. Eis uw rechten op.