Wat zijn jouw plannen voor de vakantie? Vele mensen kiezen ervoor om evenmin vakantie of een aantal dagen eropuit te gaan, maar kun je er ook voor kiezen om te gaan klussen. Knap de tuin of het huis eens flink op en zorg misschien wel voor een kleine make-over van je woning! De zomervakantie biedt de mogelijkheid om de klussen uit te voeren waar je normaal gesproken niet snel aan toe zou komen. Zo staan er nog vele klussen op het lijstje, welke je in de zomervakantie mooi kunt afronden! In dit blog vertellen we je meer over het klussen met hout in de tuin, zoals het maken van een schutting.

Een nieuwe schutting in de tuin

Schuttingen worden tegenwoordig erg veel geplaatst in de tuin. Zo zul je met aangrenzende tuinen en mooie grens kunnen trekken met een schutting, maar kun je hem ook in een vrijstaande tuin plaatsen voor iets meer privacy. De schutting is er in verschillende varianten te verkrijgen en kun je eventueel vele plantenbakken bevestigen aan de schutting, om zo toch een sfeervolle en kleurrijke wand te creëren in de tuin.

Kies voor het juiste materiaal!

Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van schuttingen te verkrijgen, maar is het materiaal van de schutting ook iets wat erg belangrijk is. Zo zijn de meeste schuttingen van vurenhout en zullen deze naar loop van tijd een natuurlijke en grijze kleur uitstralen. Douglas hout is daarentegen een andere stevige soort hout en behoudt deze houtsoort zijn kwalitatieve eigenschappen.

Ook is het mogelijk om hardhout te gebruiken. Hardhout is geschikt voor de iets wat stevigere omstandigheden en blijft het erg mooi. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hardhouten palen, om toch de extra stevigheid te bieden aan je nieuwe schutting of ander werk in de tuin!

De voordelen van hardhouten palen

Wanneer je op zoek bent naar het juiste materiaal voor je schutting of een andere toepassing waarbij je hout wilt gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor hardhouten palen. De hardhouten palen zijn geschaafd en geven hierdoor een strakke en aantrekkelijke uitstraling. Hardhouten palen zijn aan één kant gepunt, waardoor je deze makkelijk in de grond kunt slaan en de palen de juiste stevigheid bieden. Naast dat de hardhouten palen duurzaam en gemakkelijk te plaatsen zijn, zul je na het plaatsen hier geen omkijken meer naar hebben en doet het hout zijn werk. Zorg ervoor dat je tijdens het plaatsen gebruikt maakt van het juiste bevestigingsmateriaal, waarna je er jaren plezier van zult hebben!